آيا زماني که نوبت به آشپزي شما ميرسد، اطرافيان به غذايتان دهن¬کجي ميکنند؟ آيا در آشپزخانه احساس نااميدي ميکنيد؟ اين مراحل را دنبال کنيد، شايد دفعه بعد که نوبت به آشپزي شما برسد، لبخند بر لب اطرافيانتان بنشيند!
اگر آنچه تاکنون انجام دادهايد، باز کردن در کنسروها و بسته غذاهاي آماده بوده است، زمان آن رسيده که جرئت به خرج داده، انگشتان را آغشته به مواد غذايي کرده و از ابتدا خودتان غذايتان را آماده کنيد. نگران نباشيد، دستورهاي پخت بيشماري وجود دارد که به شما توضيح ميدهند چگونه غذاي خوب و خوشمزه بپزيد.
به بخش کتب آشپزي برويد و تعدادي از کتابهايي که با سليقه غذايي شما سازگار است را قرض بگيريد. براي اينکه در همان آغاز کار دلسرد نشويد، سعي کنيد دستور پخت هايي را انتخاب کنيد که پيچيدگي کمتري دارند.
در سايتهاي مختلف اينترنتي از جمله چطورپديا (chetorpedia.com) دستورهاي پخت فراواني وجود دارد. در اينترنت گزينههاي زيادي پيش ¬رو خواهيد داشت و نکته مهم اين است، به جاي اينکه تمام روز را صرف جمع کردن دستور پخت کنيد، سايت مورد علاقه و منبعي که به آن اعتماد داريد را انتخاب کنيد؛ پس در انتخاب خود هوشيار باشيد. همچنين ميتوانيد دستور پختي را پيدا کنيد که داراي قسمت نظرات کاربران است؛ در اين صورت ميتوانيد ببينيد ديگران در مورد دستورهاي پخت چه ميگويند و چه تغييراتي را پيشنهاد ميدهند.
اين روزها برنامههاي تلويزيوني زيادي در مورد آشپزي وجود دارد، پس پيدا کردن برنامهاي قابل قبول براي ديدن، نميتواند کار چندان دشواري باشد. اين کار ميتواند به شما کمک کند که تکنيکهاي آشپزي را ياد بگيريد، غذاهاي مورد علاقه خود را پيدا کنيد و حتي انگيزه بگيريد که مهارتهاي آشپزي خود را بهبود ببخشيد.
منبع الهام و انگيزه ساير آشپزها را از زبان خودشان بشنويد. آنها را ملاقات کنيد و سؤال بپرسيد. اين کار ميتواند رويکردي با نشاط و اجتماعي در راستاي يادگيري بيشتر در مورد آشپزي باشد.
همين امروز شروع کنيد. مهم نيست که نتيجه کار درست از آب در¬نيايد، شما در حال يادگيري هستيد و در صورت انجام کار و فکر کردن به آن بهتر و سريعتر ياد ميگيريد. انتظار اين را داشته باشيد که اشتباه کنيد و چيزهايي بپزيد که مزه فوقالعادهاي نداشته باشد؛ نگران اين نباشيد که شکل غذا چگونه است و دقت خود را بر روي مزه غذا متمرکز کنيد. با اين حال بعضي از افراد هرگز پا را فراتر از مزه نميگذارند که البته هيچ ايرادي هم ندارد چراکه همه يک غذاي خوشمزه را ميپسندند.
در اين صورت اشتباهاتتان گران تمام نميشود و ميتوانيد کار را تکرار کنيد تا زماني که آن را درست انجام دهيد و همچنين ميتوانيد هنگام آشپزي از کار لذت ببريد.
در اين صورت خسته و درمانده نخواهيد شد و زمان زيادي را در مقابل اجاقي داغ و يا يک کاسه پر از مواد مخلوط شده نخواهيد گذراند.
غذاي خود را بچشيد و آنگاه سعي کنيد که مزهاش را بهتر کنيد. يک آشپز خوب با اندکي چشيدن غذا ميتواند دريابد که چه چيز ميتواند مزه غذا را بهتر کند و اين ويژگي فقط با تجربه و تصميمات غريزي به دست ميآيد. نکتهاي که دريافتن آن به سود شما تمام ميشود، اين است که شما همين که اقدام به کار آشپزي کردهايد، بدان معناست که به اندازه کافي به غذا اهميت ميدهيد، پس خيلي زود فوتوفن خوش طعم کردن غذا را فرا ميگيريد.
تکنيکهاي اساسي براي رفع اشکالات وجود دارد، مثلاً ميتوانيد يک غذاي بهخصوص را کلفتتر و يا نازکتر کنيد، نمک را کم و زياد کنيد و يک اشتباه را بدون اينکه کسي متوجه آن شود به چيزي کاملاً متفاوت تبديل کنيد. ناگفته نماند که بعضي از اشتباهات مثل غذاي سوخته قابل جبران نيست، چراکه تمام مزه از بين ميرود. ياد بگيريد که چه زماني بايد يک غذا را کاملاً دور بريزيد و دوباره امتحان کنيد و چه زماني ميتوانيد يک اشتباه را کاملاً تغيير دهيد.
براي اينکه آشپز خوبي شويد بايد اعتمادبهنفس داشته باشيد. گاهي مضطرب بودن ميتواند غذاي شما را خراب کند. ميتوانيد تا تکميل کار خود، وانمود کنيد که هيچگونه استرسي نداريد و همين ميتواند کمک کند که کار درست پيش رود.
از او بخواهيد که نظر واقعي خود را به شما بگويد و براي ايجاد تغييرات پيشنهاد ارائه دهد. آماده باشيد که نظرات و انتقادات سازنده را بپذيريد، چراکه در غير اين صورت نميتوانيد مهارتهاي خود را بهبود ببخشيد.
درباره این سایت