کوکي شکلاتي وگان
نکتهي شگفت انگيز ديگر وگان بودن اين کوکيها است (عدم استفاده از فراوردههاي حيواني در روند پخت). در دستور پخت اين کوکي، کره يا تخم مرغ حتي به مقدار ناچيز وجود نداشته و به جاي کره، از روغن نارگيل ذوب شده، روغن زيتون فوق بکر يا و يا يک روغن با طعم خنثي مانند روغن آووکادو استفاده خواهيم کرد و تخم مرغ را حذف ميکنيم.
براي افرادي که وگان نيستند، اين دستور پخت بهمراتب راحتتر از دستور پخت کوکي با تکههاي شکلات معمولي بوده و همچنين کساني که به لبنيات يا تخم مرغ آلرژي دارند، با خيال راحت ميتوانند آن را نوش جان نمايند.
ساير مواد تشکيل دهنده اين کوکي شامل گندم غلات کامل، آرد، تکههاي شکلات، شکر، شکر نارگيل يا شکر قهوهاي و مواد اوليه و نمک پايه ساده و سالم هستند. همچنين ميتوانيد براي نمک از نمک دريايي ورقهاي استفاده نماييد.
مقايسه روغن زيتون و روغن نارگيل
استفاده از هرکدام از اين روغنها، هيچ گونه تفاوتي در بافت کوکيها ايجاد نميکند. روغن نارگيل فوق بکر عطر و طعم دلپذير نارگيل را به همراه دارد؛ در حالي که روغن زيتون مزهي زيتون به کوکي ميبخشد. افراد ميتوانند به سليقهي خود از اين روغنها استفاده کرده و در نهايت از تأثير طعم روغن مورد نظر در عطر و بوي کوکي شگفت زده خواهند شد.
اگر طعم کوکيهاي شکلاتي معمولي آماده را دوست داريد، از روغن نارگيل تصفيه شده يا روغن خنثي مانند روغن آووکادو يا گاجره استفاده کنيد.
نکتهاي در ارتباط با ايمني خمير کوکي
از آنجا که خمير اين کوکي بدون تخم مرغ است، خطر ابتلا به مسموميت سالمونلا را به همراه نخواهد داشت. با اين حال، آرد خام ميتواند اشريشيا کولاي يا ساير پاتوژنها را در پي داشته باشد.
کوکي با تکههاي شکلات
زمان آماده سازي: 15 دقيقه
زمان پخت: 15 دقيقه
زمان کل: 30 دقيقه (به علاوه 30 دقيقه زمان سرد شدن)
مقدار: 13 کوکي
دسته بندي: کوکيها
سبک آشپزي: آمريکايي
اين دستور که با مواد اساسي و سالم تهيه ميشود، بدون شک بهترين دستورالعمل براي پخت کوکي با تکههاي شکلات بوده و در طول مراحل آماده سازي به مخلوط کن و ميکسر نيازي نخواهيم داشت. اين کوکيها کاملاً وگان بوده و در تهيه مواد آنها از کره نرم استفاده نميشود. اين دستور براي پخت 13 کوکي تهيه شده است.
مواد لازم
- 2 فنجان آرد گندم سفيد يا آرد گندم معمولي
- 1 قاشق چايخوري بکينگ پودر
- 3/4 قاشق چايخوري جوش شيرين
- 1/2 قاشق چايخوري نمک دريا
- يک فنجان بعلاوه 1/4 فنجان شکلات خرد شده
- 2/3 فنجان شکر نارگيل و يا 1/2 فنجان شکر قهوهاي بسته بندي شده
- 1/2 فنجان شکر
- 1/2 فنجان به اضافه 1 قاشق غذاخوري روغن نارگيل ذوب شده يا روغن زيتون فوق بکر **
- 1/2 فنجان به اضافه 1 قاشق غذاخوري آب
- نمک درياي ورقهاي براي روي کوکي (اختياري)
دستور پخت
1- در يک کاسه متوسط، آرد، بکينگ پودر، جوش شيرين و نمک را مخلوط کنيد. آنقدر هم بزنيد تا مواد بهخوبي ترکيب شوند، سپس تکههاي شکلات را به کاسه اضافه کرده و بهآرامي هم بزنيد.
2- در يک کاسه بزرگ، شکر نارگيل، شکر معمولي، روغن و آب را ترکيب کنيد. 1 الي 2 دقيقه تا زماني که شکر بهخوبي با روغن آميخته و مخلوط نرم و لطيف شود، هم زدن را ادامه دهيد.
3- مخلوط آرد را به مخلوط شکر اضافه کنيد، سپس آن را هم بزنيد تا بهخوبي مخلوط شده و آرد ديده نشود. مراقب باشيد که بيش از حد هم نزنيد!
4- 2 ورق پخت را با کاغذ پوستي بپوشانيد تا پس از اتمام کار بهراحتي تميز شود. ? اسکوپ بستني خوري از خمير را برداشته و آن را روي ورقه پخت بگذاريد. به همين ترتيب تمام خمير را با فواصل چند سانتي روي ورقه قرار دهيد.
5- کوکيها را 30 دقيقه فريز کرده يا به مدت 24 ساعت در يخچال قرار دهيد.
6- هنگام پخت، درجه حرارت اجاق را روي 350 درجه فارنهايت گذاشته و اجازه دهيد کوکيها 14 الي 17 دقيقه تا زماني که لبهي آنها رفته رفته طلايي شود، حرارت ببيند؛ سپس ورق پخت را روي يک قفسه خنک قرار دهيد و در صورت تمايل روي کوکيها نمک ورقهاي بپاشيد. باقي خمير را نيز به همين ترتيب بپزيد.
نکات
تکههاي شکلات: در صورت تمايل از شکلاتهاي وگان و غير حيواني استفاده نماييد.
روغن: طعم نارگيل و روغن زيتون بهخوبي در اين کوکيها احساس ميشود. از روغن مورد علاقهي خود استفاده کرده و براي کوکيها با طعم کاملاً خنثي، از روغن بيبو مانند روغن آووکادو يا گاجره استفاده نماييد.
حذف فراوردههاي حيواني: از شکلاتهاي وگان و غير حيواني استفاده نماييد.
حذف گلوتن: براي کوکي از آردهاي ترکيبي بدون گلوتن استفاده نماييد.
منبع: چطورپديا
درباره این سایت